top of page

Gyógytorna magánrendelő Budapest belvárosában

Frissítve: 2023. nov. 19.

Profi gyógytornász, magasan felszerelt rendelő, sportrehabilitáció, McKenzie-torna, Manuálterápia, Fizikoterápia, és még sok más... Gyógytorna magánrendelő Budapesten!

Gyógytorna rendelő. A kép csak illusztáció.
Gyógytorna rendelő. A kép csak illusztáció.

Budapest szívében, ahol a történelmi építészet és a pezsgő városi élet találkozik, található korszerű gyógytornászati rendelő, amely a legmagasabb sztenderdeknek megfelelő rehabilitációs és terápiás szolgáltatásokat kínálja. Ez a professzionálisan felszerelt magánrendelő a mozgásszervi problémákkal küzdő pácienseknek nyújt megoldást, a prevenciós tanácsadástól a komplex rehabilitációs programokig.


A gyógytorna magánrendelő szolgáltatásai között szerepelnek:

 • Egyéni gyógytornai kezelések: Egyéni kezelési tervet készítünk, amely figyelembe veszi a beteg egyedi igényeit, és a legmodernebb gyógytornászati technikákat alkalmazza.

 • Sportrehabilitáció: Speciálisan a sportolók igényeire szabott programokkal segítjük elő a sérülésekből való gyors és biztonságos felépülést.

 • Manuálterápia: A csontok, izmok és ízületek kézi kezelése révén csökkentjük a fájdalmat, javítjuk a mozgást, és segítünk helyreállítani a test természetes funkcióit.

 • McKenzie terápia: A derékfájás és egyéb gerincproblémák kezelésére szolgáló, világszerte elismert módszer, amely az önkezelésre és a helyes testtartásra összpontosít.

 • Fizikoterápiás kezelések: Elektroterápia, ultrahang terápia, és lézerterápia alkalmazásával segítjük elő a gyógyulási folyamatokat és a fájdalom enyhítését.

 • Flossing terápia: A flossing terápia egy viszonylag új kezelési forma, amelyet különösen a sportrehabilitáció területén alkalmaznak széles körben. A flossing terápia során egy speciális gumiszalagot (flossing band) használnak, amelyet a kezelt testrész köré szorosan tekercselnek. A célja a mozgásfunkciók javítása, az ízületek mozgékonyságának növelése, az izomfájdalmak csökkentése és a helyi vérkeringés serkentése. A terápia segít a gyógyulási folyamatok felgyorsításában és a sérülések utáni regenerációban.

 • Köpöly terápia:A köpölyözés egy ősi gyógymód, amelyet mára a modern orvoslás is újra felfedezett. A köpölyözés során a kezelő különböző méretű köpölyöket helyez a bőrre, amelyek vákuumot hoznak létre és így serkentik a vér- és nyirokkeringést az adott területen. Ez a fokozott keringés elősegíti a méregtelenítést, a gyulladásos folyamatok csökkentését, az izmok relaxációját és a fájdalom enyhítését. A köpölyözés különösen hatékony lehet izomgörcsök, mélyszöveti feszültségek és mozgásbeszűkülés esetén.

 • Kinesio tape:A kinesio tape, más néven kinesiológiai tapasz, egy rugalmas ragasztószalag, amelyet széles körben alkalmaznak a fizioterápiában a fájdalom enyhítésére, az izomfunkció támogatására és a sérülések utáni gyorsabb gyógyulás elősegítésére. A kinesiológiai tapaszok különleges tervezése révén követik az izmok természetes mozgását, nem korlátozzák a mozgást, miközben terápiás nyomást gyakorolnak a kezelt területre.

Alkalmazási területei és előnyei:

 • Fájdalomcsillapítás: A tapaszok enyhíthetik az akut és krónikus fájdalmakat azáltal, hogy csökkentik az izomfeszültséget és segítik az érintett területek mikrokeringését.

 • Izomtámogatás: Támogatják az izmokat sérülés vagy túlerőltetés esetén, segítve ezzel az izomgyógyulást és csökkentve a további sérülés kockázatát.

 • Duális hatás: A tapaszok nem csak fizikai támogatást nyújtanak, hanem a bőr alatti szövetekre gyakorolt nyomással stimulálják a fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő mechanizmusokat.

 • Mozgásjavítás: Javíthatják a mozgás tartományát és a testtartást azáltal, hogy proprioceptív visszajelzést biztosítanak a felhasználónak.

 • Ödéma és duzzanat csökkentése: A kinesiológiai tapaszok speciális felhelyezési technikájával csökkenthetők a duzzanatok és az ödémák, elősegítve ezzel a gyulladt vagy sérült területek gyógyulását.

 • Szabad mozgás: A tapaszokat úgy tervezték, hogy ne korlátozzák a bőr természetes mozgását, így a viselőjük teljes mozgásszabadságot élvezhet a mindennapi tevékenységek során vagy sportolás közben.


 • FDM terápia: Az FDM, azaz a Fascial Distortion Model terápia egy modern manuálterápiás megközelítés, amely a kötőszöveti (fasciális) torzulásokon alapuló diagnózisra és kezelésre összpontosít. A fasciák a testünkben található kötőszövetek, amelyek az izmokat, ízületeket és belső szerveket összekötik és támogatják. Az FDM terápia azt a hipotézist követi, hogy a fájdalom és a mozgáskorlátozottság gyakran fasciális torzulások eredménye, és hogy ezek a torzulások manuális technikákkal korrigálhatók.

Az FDM terápia előnyei és jellemzői:

 • Célzott kezelés: Az FDM terápia konkrét fasciális torzulásokat azonosít és kezel, amelyek felelősek lehetnek a fájdalomért és a mozgáskorlátozottságért.

 • Gyors fájdalomcsillapítás: A terápia gyorsan enyhítheti a fájdalmat és javíthatja a mozgás minőségét azáltal, hogy közvetlenül a torzulásokat célozza meg.

 • Mobilitás növelése: Az FDM terápia segíthet helyreállítani a mozgás természetes tartományát, és javíthatja az ízületek és izmok rugalmasságát.

 • Minimális felszerelés: Az FDM terápia elsősorban kézi technikákat használ, ezért minimális felszerelésre van szükség, ami lehetővé teszi a kezelés alkalmazását számos környezetben.

 • Egész testre kiterjedő megközelítés: Mivel a fasciális rendszer az egész testet átszövi, az FDM kezelések általában az egész testre kiterjedő előnyöket nyújtanak.

Az intézmény infrastruktúrája a legmagasabb színvonalú, ahol minden eszköz és berendezés a páciensek kényelmét és a terápia hatékonyságát szolgálja. A rendelőben dolgozó gyógytornász, manuálterapeuta és rehabilitációs szakember magasan képzett, több éves tapasztalattal rendelkezik, és elkötelezetten dolgozik azon, hogy a páciensei a lehető legteljesebb mértékben élvezhessék az életet fájdalom nélkül.

A magánrendelő kényelmesen megközelíthető a város minden pontjáról, így bárki számára könnyedén elérhető, aki szakértő kezek közé szeretné adni egészségének megőrzését és javítását.


Bejelentkezés állapotfelmérésre, gyógytornára: +36-20-441-6577

info@cmsportfisio.hu
Commentaires


bottom of page